jueves, 21 de mayo de 2009

Raid ECU Llavorsí, 16 de maig. Campionat Catalunya Universitari


Pujem a Llavorsí en dos cotxes, set persones, tres equips i plens de material.
Arribem en un primer cotxe la Meri, el Kenneh i el Xavi i ens dediquem a ... l'organització no hi és!!!!! Fan 3h tard !!! Aixi que ens dediquem a recollir les claus de les habitacions, deixar les bicis, llogar neoprens i fer una birreta ... o dues, quina pressa tenim?
Al briefing ens ho expliquen tot i ja hi som tots, sopem, mirem els mapes i ... a dormir que es tard!

Comencem dissabte amb un dia genial, ni aigua ni rés d'això. Un dia magnific ... si més no fins la el primer sector on, menys el Quim i el Kenneth, els altres les passem crues i magres per creuar el pont de llavorsi amb patins. Fins i tot dos provem el nou asfalt que acaben de ficar.

Els patins no se'ns dona bé, així que menys el Quim, la resta tanquem la classificació provisional del primer sector.
Kenneth i Meri surten corrent cap a Tírvia per allí agafar les bicis i començar a guanyar posicions, mentre que l'Oscar, sí sí, l'Oscar i jo comencem de cul amb la primera balissa (Que sempre se'n fot travessera ... la balissa) i arribem a la bici com a ultim equip del raid. Oeeee oe oe oeeeeeeeeee
La pressió ens pot, els ànims manquen ... moltíssim, ens sentim abatuts i perduts. Tant és així que m'equivoco estrepitosament i pujem per on teniem marcada la baixada. Me n'adono a la segona corba i ... més enfonsats tirem aball deixant 2 equips que havien tingut la mateixa errada.
A partir d'aqui ens centrem, ens anem trobant millor, anem adelantant equips i arribem als rumbs a l'alça d'ànims. Allí l'Oscar la clava i fa els tres en un temps record. Una peça de fruita i som-hi!
Seguim adelantant equips fins al refugi i allí fem ... el millor del raid? Quina baixada !!! Quin corriol !!! Quin tip de baixar !!!
Arribem al camping junt amb 4 equips més que hem trobat en la baixada, amb força calor, amb dolor a les mans i veient que hi han molts equips encara per davant nostre.
Preguntem, com van els demés? El Quim segon i el Kenneth i la Meri ... fa quasi una hora que han passat. Quines màquines !
Comencem el trekking en una superpujada, amb molta calor i se'ns fa certament molt dur i pesat a tots dos, pero arribem al tir amb arc i alli fem un esforç més per arribar el més aviat possible al barranc, només pensant en referscar-nos al riu i beure aigua.
Pel camí ens creuem al Quim que ja va de baixada amb el barranc fet. Tots dos diem ... és el millor !! I l'Oscar fa un crit d'anims ... Equipooooooooo! que rep una salutació ja llunyana del Quim girant-se i aixecant la mà.
Arribem al barranc, ens canviem i pujem, pero a mig cami ... Carambas !!! Ens hem deixat el full de control, aixi que amb el neopre i la calor ... a correr ! Quina calor. Despres no entrava la part de dalt del neopre per la suor. Sort de l'Oscar que em va fer entrar sí o sí.
Fem el barranc i tots dos riem, disfrutem, ens refresquem i pensem ... que guapo !! I que be ens cau aquesta aigua !!
Mentre anem plantejant l'estrategia, ens saltem el treko de baixada que nomes té una balissa i anem a fer la urbana?
Quan ja teniem això gairebe decidit, arribem al dos darrers rapels, quasi seguits i veiem que hi han mes de 20 persones esperant.
Tot i que no volem creure-ho, sabem que allí se'ns acaba el raid a tots. El darrer rapel, de 45 metres i amb aigua frena als equips i alli ens passem 1h30 esperant, 3h dins del barranc.
Al sortir, ens baixen a tots en cotxe i a sopar.
A l'arribar al campig, el primer que veiem és al kenneth i la Meri animant-nos .... equipooooo. Quin equipàs !!!! Som l'enveja del Raid, tots jiji jaja. Super bon rotllo i sempre enfotent-nos de la nostra sombra.
Alli piquem algo perque veim morts de gana i ens expliquen que el Quim ho ha pogut fer tot, que molts ens hem quedat al barranc i que el Kenneth i la Meri se l'han saltat per poder fer la resta i han fet el treko, hidrospeed i la urbana. L'han clavat !!!
Al barranc hem fet amistats i quedem amb una gent molt maca per passar-lis el telefon de la dona dels apartaments, ja que han passat molt fred al camping. Jo pensava que estarien totes plenes, i haurien de compartir la meva habitació ... elles, però hi havia lloc redeu ! Potser amb mitja horeta més de barranc hagués pogut ..... bé, el raid ja s'ha acabat !
Sopem, ens indignem per la classificacio provisional, no pot ser! Hi ha algu error. Cansat anem a descansar.
El diuemenge ens llevem d'hora per esmorzra com a ministres i anem a l'entrega de premis.
No entenem com pot ser que l'equip de la Meri i el Kenneth no estiguin al podi, si ho han fet tot menys el barranc!!! Continuem sense entendre-ho, i pel que fa a la resta ... Quim Campió de Catalunya Universitari en categoria individual i l'OscarF i jo, tercers en la nostra categoria de ... masculina, no?. Medalleta i cap a casa!!
Com deia l'Oscar ... no és com es comença un raid, sino com s'acaba.
Si senyor ! Tens raó.
El proper raid .... l'aplec de cargol, amb etapes nocturnes, ben segur que aigua (com sempre) i mapes ireconeixibles.... tot un entrenament!

by Xavi

No hay comentarios: