martes, 12 de junio de 2012

Raid Hospitalet de l'Infant-Vandellós 2012. Dos 4rtes posicions!!


Aquest cop els Això Raid correm al raid de l’Hospitalet de l’Infant sota el nom de Häglofs-Ya encontre.com-Sural 1. Tenim una tasca complicada ja que aquest equip van 2ons al circuit X races de Naturetime, però com que cap dels seus membres poden assistir a aquest raid ens demanen de córrer amb el seu nom per no perdre els punts. Els avisem: farem el que podrem...
Cap a l’Hospitalet anem 5 de nosaltres des de Vilanova: Kenneth i Meri com Häglofs-Ya encontre.com-Sural 1, en Quim amb en Txakal faran Häglofs-Ya encontre.com-Sural 2 i en Toni i en Dani que corren en categoria aventura com Això Raid Tyro. Que guai anar tots junts en la furgo, alguns més desperts que altres...!!
Els èlit sortim a les 9,30h i ens espera una distància de 61,2 km i un desnivell + de 1875 m. El raid consta d’un sector de trekking de 8,8 km, una btt de 17,3 km, un segon trekking + via ferrata + rappel de 9,1 km i una btt realment odiosa de 20 km i un kayak final de 6km. Fem bona estratègia i ens anem deixant balises on veiem que no arribem.... Al final ens surt força bé: quedem 4rts amb un total de 930 punts de 935 i un total de 9,30hores aprox. El Quim i el Txakal, 3rs. Això Raid Tyro.... 4rts també... i allà va la seva crònica pròpia:
Segon raid en categoria aventura en el que participem el Dani i jo (Toni) formant equip i ja ens fiquen pressió de bon matí. Tindrem la gran responsabilitat de ser l’únic equip d’Això Raid participant oficialment. Meri i Kenneth necessiten ajudar als companys i amics del Haglöfs  Yaencontre.com - Sural que no podran participar en aquest raid.
No passa res, la pressió i la responsabilitat sempre és bona per aconseguir major concentració durant la competició.
A les 7.30 quedem per anar tots junts cap allà amb el Quim, Kenneth i Meri i només entrar al cotxe ja tenim un “petit” contratemps. El Dani s’ha oblidat d’anar a dormir la nit anterior i ha arribat gairebé directe de la discoteca. (Sort que no beu alcohol penso dins meu, com a mínim no tindrà ressaca). Intenta guanyar una hora de son durant el trajecte.
Arribem al lloc, preparem tot el material i surten els equips d’èlit mitja hora abans que nosaltres. Els nervis ja comencen a aparèixer.
A les 10 en punt comença la nostra categoria. Primera prova 3km de caiac. Sembla que no serà mala idea començar pel caiac perque el mar anirà empitjorant a mesura que avanci el dia.
Ens fiquem a dins amb alguna que altra dificultat i comencem a remar cap a la primera balisa. No portem mal ritme encara que hem sortit dels últims i arribem a la cua del gruix de tots els equips. Anem cap a la segona balisa, però el Dani es mareja per culpa d’una ona i ha de deixar de remar, jo mentre començo a cridar-li perque la causa del mareig no crec que sigui la ona- Segeuixo remant sol cap a la segona balisa, però el Dani no millora i hem de baixar-nos del caiac el més aviat possible si volem continuar en cursa.
Arribem a la costa quan els primers equips ja estan deixant el caiac després de fer les dues balises i comencem a fer el trekking de 12km que ens portarà cap a la via ferrata i el ràpel.
Al tram de pujada perdem molt de temps, el Dani no s’acaba de recuperar i fins i tot l’he de corregir en decisions d’orientació quan normalment les clava totes. Aquest raid es farà dur.
Arribem a la zona neutralitzada de via ferrata. Intentem recuperar-nos i tirem endavant. En aquesta zona perdem gairebé 30 minuts amb els altres equips degut a les meves pors en aquests tipus de situacions, però el Dani ja es comença a trobar millor i fem tota la baixada del trekking a un ritme bastant bó.

Fem una transició ràpida i comencem el primer sector de BTT de 17,3km. Dani ja sembla totalment recuperat i fins i tot pateixo seguint-lo en la primera part de la BTT. Però quan gairebé ja estem arribant al pròxim control canvi, en una pujada bastant pronunciada, veig que el Dani no em segueix. Baixo de la bici i espero, però no apareix. Deixo la bici al terra i vaig caminant a buscar-lo. Dues curves més avall el trobo assegut a terra que no es pot moure. No té ni forces per agafar un gel de la motxilla, vaja pájara que li ha pegat!. Li dono el gel, i el faig anar caminant fins al final de la pujada mentre jo carrego amb les dues bicis al costat seu. Després una baixada d’uns 5 minuts i arribem a l’inici del segon trekking de 4.7km.
Les forces i el temps ja estan bastant justos, però decidim fer dos balises d’aquest sector. Al final perdem més temps del previst per un corriol que ens hem d’inventar i per culpa de les meves pors a les altures al haver de baixar una muntanyeta per una paret.

El temps s’ens tira a sobre en la última BTT de 20.3Km. Hem d’arribar dins el temps, no podem tornar a cometre l’error del raid anterior.
Tracem el camí més ràpid per poder arribar a temps, però coincideix que passem per totes les balises, i les intentem fer.

En una d’elles ens encallem i perdem massa temps. No arribarem. Moments de tensió i crits i al final decidim no fer més balises que les dues obligatòries que ens queden, encara que passem per davant. Fem una última baixada rapidíssima que avancem uns 4 o 5 equips per arribar amb 2 minuts de marge a l’arribada. Buff quin estrés l’última hora de competició!

Al final mirant la classificació, el podi ja l’haviem perdut en el caiac perque els tres primers han aconseguit fer el màxim de puntuació, però malgrat totes les dificultats només ens deixem 7 punts pel camí.


Aquesta te la passo, però la propera no te la perdono!

EQUIPOOO!!!!

1 comentario:

Unknown dijo...

Eeeeiii molt bé!!

Felicitats a tots i als semi-novatos que acabaran sent experts en les modalitats!!

Això de no dormir abans d'una competició es paga car, molt car...