martes, 21 de mayo de 2013

Raid SQM 2013. Això Raid 1ers Aventura Mixte



El passat dissabte vam participar al raid de Sant Quintí de Mediona que està dins del circuït OPEN RAIDS X-RACES que organitza Naturetime. Els equips eren Això Raid format per Meri i Dani en Aventura i Això Raid Twosome format per Anna i Toni en iniciació.

Després de les pluges de matinada sortim del Garraf pensant que ens esperarà un raid amb un temps acceptable, tot i que preveiem camins molls amb molt de fang. Doncs no vam encertar massa, en els moments previs a la sortida es tapa i comença a fer rasca.

Sortim a les 10 en punt: primer sector una orientació urbana amb un ortofotomapa i tres balises per cadascú, Meri surt primer per les de la part alta i jo (Dani) quedo esperant al control canvi per anar a per les de la part baixa. Quiet, un fred que pela.

Després dels relleus fem una bici que ens porta cap a Sant Joan de Mediona. Corriols molt macos, però confirmem la presència del fang, a estones molt fang, poc a poc les bicis comencen a pesar i en alguna pujada ja ens baixem d’elles.
A Sant Joan ens espera el Kenneth per donar-nos ànims, un avituallament ràpid i un trekking de 9 km per boscos. Anem a bon ritme i no el volem perdre, i el temps i les balises ajuden: les trobem totes a la primera i ens dóna més ànims per continuar sense baixar el ritme al temps que trobem equips amb estratègia diferent en sentit contrari. Arribem al control canvi, mengem i bevem bé que encara queda raid. Marquem el recorregut que seguirem amb la intenció de, com fins ara, fer totes les balises i evitar els corriols i els desnivells, i quan acabem, ens trobem que ara sí que pujarem!! Els 1300 metres de desnivell no eren de mentida!!

Sortim per carretera xino-xano i sembla que tinguem bicis noves: el Kenneth havia engreixat les cadenes i ajustat i netejat els frens, rodaven molt millor. Però l’alegria ens dura ben poc: abans d’arribar a la primera balisa me falten les forces: molta pujada i poc entrenament. Meri comença a estirar-me una mica, tot i que les pujades decideixo fer-les arrossegant la bici. Després de la segona balisa refem el recorregut: busquem els camins amb menys desnivell, i ens surt bé, no perdem gaire temps i ja estem a dalt de tot, ara només queda baixada.

En l’últim tram, la última rampa, es fa encara una mica més dura: tenim una tempesta a sobre i cau una petita pedregada, ens abriguem una mica i tirem fins al final, ja queda poc però la tempesta continua amenaçant pluja. Torna a fer fred.

En poc temps arribem al control canvi i continuem amb una orientació lineal dins d’un laberint. Anàvem d’una banda a una altre aparentment sense massa sentit, acompanyats per altres equips, i al meu cap sonava la cançó de El Show de Benny Hill.

L’últim sector anem a buscar una tirolina de 100 metres molt divertida i a la tornada cap a meta cau un bon xàfec que ens deixa xops.

Al final primers!!, acompanyats al podi per Karkinyoli RT i Raidermania ADCON, i unes bones rises.

L'Anna i el Toni fan un molt bon 7è lloc a iniciació.


Dani

2 comentarios:

Bernat dijo...

Hola,
perdoneu que ho faci amb un comentari, però m'agradaria contactar amb vosaltres ja que tinc algunes preguntes, si és possible. Agraïria si em podeu facilitar un mail de contacte o alguna via per poder-ho fer.
Moltes gràcies

kenneth dijo...

Hola Bernat,
info@faronit.com